16 Ocak 2020 16:14 | |
Sarya | Meneviş yoğurtlaması tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 250 gram kurutulmuş meneviş 250 gram taze asma yaprağı Yarım çay bardağı pilavlık bulgur 2 adet pırasa 1 bağ dereotu Tereyağı Yoğurt Sarımsak Pul biber Tuz Hazırlanışı Meneviş ve asma yaprağını ayrı ayrı haşlayıp sularını süzün ve doğrayın. Pırasa ve dereotunu ince ince doğrayın, tereyağında kavurun. Üzerine bulgur ekleyip, kavurmaya devam edin. Daha sonra doğradığınız meneviş ve asma yaprağını da eklenip biraz daha kavurun. Kavrulan malzemenin üzerine 3 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine dökün. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine pul biber koyun ve servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine gezdirin. Servis yaparken sıvı yağda, kurutulmuş biber kızartarak üzerini süsleyin. Soğuk olarak servis yapılır. Alıntı |