IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Muzlu Glütensiz Ekmek Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Ocak 2020 19:41
Beatrice
Muzlu Glütensiz Ekmek Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Banana bread, yani muzlu ekmek! İçi yumuşacık, hafif tatlı, pikan cevizi ve kabak çekirdeğiyle dolu glütensiz besleyici ekmek tarifi…
Malzemeler:

*700 g glütensiz yulaf ezmesi
*500 g ılık su
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı keten tohumu
*Yarım çay bardağı kabak çekirdeği
*Yarım çay bardağı pikan cevizi

Üzeri için;

*Kabak çekirdeği içi
*Keten tohumu
*Pikan cevizi

Tarif:

1- Derin bir kasede ılık su ve mayayı ekleyip karıştırın ve bekletin.
2- Yulaf ezmesini ’da un haline gelene kadar çekin.
3- kasesine çektiğiniz yulaf ununu, mayalı suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
4- Oluşan hamura keten tohumu, kabak çekirdeği ve pikan cevizini ekleyip karıştırın.
5- Hamuru kek kalıbının içine boşaltın.
6- Üzerine keten tohumu, kabak çekirdeği ve pikan cevizi serpin.
7- Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletip mayalandırın.
8- ’da fansız ayarda 200 derecede 1 saat kontrollü olarak pişirin.
9- Pişen ekmeğinizi dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın.
10- Afiyet olsun!

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı