IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Evde Lahmacun Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Şubat 2020 22:42
Beatrice
Evde Lahmacun Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAMURU İÇİN,

3 bardak un
1+ 3/4 bardak su
1 silme çay kaşığı tuz
1 tutam şeker

HARCI İÇİN,

200 gr çift çekim dana döş kıyma
2 küçükçe soğan
1/6 kavanoz domates püresi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası-
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Çeyrek bağ maydanoz
1 çorba kaşığı sirke


Fırını 280 derecede açıp üst rafına bir fırın tepsisini ters bir şekilde yerleştirin.
Frınınız 280 dereceye kadar çıkmıyorsa mümkün olan en yüksek ayarda altlı üstlü çalıştırın.
3 bardak una 1 silme çay kaşığı tuz ve 1 tutam şeker ekleyin.
Üzerine 1 bardak artı 3/4 bardak su ekleyin.
1 bardak artı 1 bardaktan 2 parmak eksik su gibi de düşünebilirsiniz.
Hamur iyice pürüzsüz hale gelene kadar iyice 4-5 dakika yoğurun.
Ardından hamuru 8 bezeye bölün her birini elinizle yuvarlayıp tezgaha koyun ve üzerlerini nemli bir bezle örtün.
Hamurlar biraz dinlenirken mutfak robotunda 2 tane soğanı çekin. Çok püre haline gelmesin ama diş diş de kalmasın.
Çeyrek bağ maydanozu da aynı şekilde çekin. Soğanları ve maydanozları 200 gr çift çekim dana döş kıymaya ekleyin.
Üzerine 1/6 kavanoz domates püresini ekleyin. Benim kullandığım kavanoz 660 ml lik bir kavanozdu ve domatesi biraz fazla geldi.
Eğer siz de yaz domatesinden püre yapmışsanız, 3-4 çorba kaşığı da yeterli olacaktır. 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçalarını koyun.
1’er çay kaşığı da tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. 1 çorba kaşığı sirkeyi de ekleyin.
Sirke kısa sürede harcın iyice yumuşamasını ve lahmacunculardaki gibi olmasını sağlayacak. Ayrıca hamura topaklanmadan kolayca sürülmesine de yardımcı olacak.
Harcın biraz cıvık olması kolay yaymak için şart. Bu aşamada cıvık değilse bir kaç kaşık su da ekleyebilirsiniz.
Tezgahı ve merdaneyi unlayıp 4 tane hamuru yaklaşık 1 karış çapında açın.
Ardından unlayıp bir kenarda bekletin. Bekledikçe gevşeyecek ve fırında kolayca kabaracaklardır.
4. hamuru da açınca ilk açtığınız hamuru alıp fazla unlarını silkeleyin ve bir küreğin üzerine alın.
Üzerine harçtan 1,5- 2 kaşık kadar koyup yayın.
Yayarken harcı bir tarafa yığıp iki elinizle basa basa diğer taraflara doğru yayarsanız çok rahat edersiniz.
4 tane daha lahmacunu bu şekilde fırının tabanın koyun.
Bu sırada diğer 4 tanesini hazırlayın.
Yaklaşık 4 dakika sonra aşağıdakileri üst raftaki tepsinin üzerine koyun ve 1,5-2 dakika da burada pişirin.
Alta da yeni hazırladıklarınızı atın. Onları da üstte pişirdikten sonra nefis çıtır çıtır lahmacunlarınız hazır!

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı