IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Şubat 2020 23:01
Risque
Cevap: ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

Bayanlar ne varsa sizde var Allah razı olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:58
Beatrice
Cevap: ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

tugbu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cok severim hatta bayilirim aha gorsele bayildim galiba :p
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

aman bayılmaaa sen bana lazımsın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:57
tugbu
Cevap: ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

Cok severim hatta bayilirim aha gorsele bayildim galiba :p
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:55
Beatrice
ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 adet lahana

1su bardağı pilavlık bulgur

2çorba kaşığı çam fıstığı

2çorba kaşığı sıcak su da yıkanmış kuş üzümü

2ortaboy soğan

1/2subardağı zeytinyağı

1tatlı kaşığı tarçın

1tatlı kaşığı yenibahar

1çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1/2 şer demet nane, maydanoz, dereotu

1 su bardağı sıcak su

Bir tencerede çam fıstığını zeytinyağı ile altın rengi oluncaya kadar kızartın. Soğanı ilave edin 2-3dk kızartın. Şeker,tuz,baharatları ve bulguru ve suyu ilave edin. 15dk pişirin. Ateşten alın. Maydanoz,nane,dereotunu karıştırın.

Lahanayı ortadan ikiye bölün . Orta sert kökünü kesip çıkarın. Kaynayan tuzlu suya daldırın 2dk haşlayın. Yapraklar fazla pişmesin. Yaprakların sert kısımlarını kesip atın. Avuç büyüklüğünde 25 parça kesin .Her parçanın ortasına 1çorba kaşığı dolma içi yerleştirin. Rulo parmak şeklinde rulo yapın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1bardak suyu tencereye yavaşça dökün. Hafif ateşte 20dk pişirin. Ateşten alın soğumaya bırakın.

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı