IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Evde Yufkadan Lahmacun Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Şubat 2020 22:55
Risque
Cevap: Evde Yufkadan Lahmacun

Beatrice Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


zehir olsa yerim diyosun anladım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

E yani sen yabancı değilsin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:53
Beatrice
Cevap: Evde Yufkadan Lahmacun

Risque Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eminim tabiki son kararım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

zehir olsa yerim diyosun anladım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:52
Risque
Cevap: Evde Yufkadan Lahmacun

Beatrice Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emin misin son yediğin yemek olabilir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Eminim tabiki son kararım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:50
Beatrice
Cevap: Evde Yufkadan Lahmacun

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emin misin son yediğin yemek olabilir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:48
Risque
Cevap: Evde Yufkadan Lahmacun

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abla @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapıyor ayranlarda benden
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:46
diShy
Cevap: Evde Yufkadan Lahmacun

Olsa da yesek @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:41
Risque
Cevap: Evde Yufkadan Lahmacun

İşte bu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Şubat 2020 22:40
Beatrice
Evde Yufkadan Lahmacun



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


100 gr dana döş kıyma

100 gr kuzu döş kıyma

80 gr sucuk

3 adet yufka

10 dal maydanoz

1 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

6 çorba kaşığı domates püresi

5-7 çorba kaşığı su

1 silme tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

5 çorba kaşığı zeytinyağı

Servis ederken,

Limon

Maydanoz

80 gr sucuğu ve 1 orta boy soğanı kabaca doğrayın ve mutfak doğrayıcısına atıp, çekin. İyice birbirlerine karışsınlar.
10 dal maydanozu incecik kıyın, 100 gr kuzu ve 100 gr dana döş kıymayla birlikte sucuklu harca ekleyin.
1 silme tatlı kaşığı biber salçası, 6 çorba kaşığı domates püresi, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip harcı yoğurun. Bilirsiniz lahmacun harcı biraz sulu olur ki yayması kolay olsun.
Harç bir kenarda bekleyip tatlar birbirlerine geçerken 3 adet yufkayı tezgaha açın. Pişireceğiniz tavanın kapağını kılavuz olarak kullanarak bu yufkalardan daireler çıkarın.
Tavaya 1-2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın. Isınınca yufkalardan 3 tanesini nizami bir şekilde üst üste koyup ortasına harcın çeyreğini yayın.
Altını sürekli kontrol ederek, yapışmaması için sürekli dairesel hareketlerle tavanızı sallayın. Altı renk alıp çıtırdamaya başlayınca 2300C’deki fırına atın. 1,5 dakika kadar da üzeri kızarsın. Bu şekilde kalan 3 taneyi de pişirin.
Bekletmeden, limon ve maydanozla servis edin. Evde lahmacununuz çıtır çıtır yemek üzere hazır.


alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı