IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yumurta Haşlama Süreleri Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Nisan 2020 15:14
ihaveanidea
Cevap: Yumurta Haşlama Süreleri

Bir türlü kayısı kıvamını tutturamıyorum.
22 Nisan 2020 14:59
aLya
Cevap: Yumurta Haşlama Süreleri

Hergün haşlıyoruz malum diyet zamanı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
22 Nisan 2020 14:48
Not
Cevap: Yumurta Haşlama Süreleri

Ben artık hergun yumurta haşlamakta gına geldi ;ddd kdkdkdk
22 Nisan 2020 14:45
yeSa
Yumurta Haşlama Süreleri

Yumurta Haşlama Süreleri Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
Su
Tuz

Yumurta Haşlama Süreleri Tarifi Yapılışı

Yumurtalarınızı alın. . Yumurtalarınız eğer oda ısısında ise sorun yok ama benim gibi dolaptan hemen alıp haşlayacaksanız yumurtalarınızı yıkayın.

Bir tencereye ılık çeşme suyu doldurun ve yumurtalarınızı bir kaç dakika bu çeşme suyunda bekletin.

Yumurtaları tencere de ki haşlama suyu kaynayana kadar bu suda bekletin ki dolaptan çıktıklarında ki soğuklukları biraz daha oda ısısına gelsin yumurtalar kaynarken çatlamasınlar.

Tencerenizde ki su kaynadı şimdi suyunuza tuz atın ve tekrar kaynamasını bekleyin. . .

Şimdi bir kaşık yardımı ile ılık suda bekleyen yumurtalarınızı tek tek ( yavaşça) kaynayan suya bırakın.

Su yumurtalar içine girince kaynamayı kesti değil mi?. . .

Şimdi tenceredeki içinde yumurta olan su tekrar kaynadıktan sonra yumurtaların haşlanma dakikalarını saymaya başlayabilirsiniz.
Şimdi

Cıvık isteniyorsa 3-4 dakika ( beyazları tam pişmemiş sarısı cıvık)

Rafadan isteniyorsa 4-5 dakika ( beyazları pişmiş sarısı cıvık )

Kayısı 6-7 dakika (beyazı tam pişmiş sarısı yarı katı yarı sulu şekilde )

Katı 11-12 dakika ( beyazları da sarısı da tam pişmiş şekilde )
istediğiniz kıvamda pişirebilirsiniz. .

İstediğiniz süre sonunda yumurtanızı bir kaşık yardımı ile tencereden dışarı alınız ve hemen akan suyun altında yumurtayı soğutunuz ve devamında yumurtanın kabuklarını hemen soyunuz. .

Afiyet olsun.

Önemli Bilgiler

Haşlanılacak yumurta oda sıcaklığın da olursa şahane olur

Oda ısısında ki yumurtanın kaynayan suya bırakılınca çatlama olasılığı azdır.

Yumurtanız oda ısısında değil ise benim gibi ılık suda bir kaç dakika bekletebilirsiniz ya da yumurtanızı limon ile ovabilirsiniz limon bir nebzede olsa çatlama ihtimalini azaltacaktır.

Yumurtanızı kaynamış suya bir kaşık yardımı ile yavaşça bırakmalısınız ki yumurta tencerenin dibine vurup çatlamasın.

Katı yumurtayı 12 dakikadan fazla haşlamayın besin değerini, etkisini kaybetmesin.

Yumurta haşlanırken 4 dakika da beyazı pişer 12 dakika da tamamı katılaşır.

Taze yumurtanın kabuğu daha zor soyulur.Eğer köy yumurtası nasıl olur anlamak isterseniz şekillerine bakın.

Köy yumurtalarının boyutları ve renkleri hepsinin ki birbirinden farklı farklıdır bir tornadan çıkmış gibi değildir irili ufaklıdır.

Köy yumurtaları benekli, açık kahve rengi, kirli beyaz gibi olur. Lekesiz süt beyaz yada çok koyu kahverengi pek olmaz.

Köy yumurtasını bakınca bile kolayca ayırt edebilirsiniz. Aynı yumurtanın altı ve üstü bile farklı tonlar da altı düz üstü çilli gibi bile olabilir.


Yumurtanızın bayat olduğundan şüpheleniyorsanız yarım litre suya 60 gr tuz koyun tuzu suda eritin ve yumurtanızı bu suya bırakın eğer yumurta dibe çöküyorsa tazedir.

Yüzeye çıkıp yüzeyde kalıyorsa yüzüyorsa bayattır. Ortada kalıyorsa ne tam taze ne tam bayattır.


Afiyetler olsun

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı