IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Tavada Yapılır, Lezzet : İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Ağustos 2020 00:12
Ece
Cevap: Tavada Yapılır, Lezzet : İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi

Cok pratik ve guzel bir tarif
01 Ağustos 2020 00:08
yeSa
Tavada Yapılır, Lezzet : İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı su
1 su bardağı şerbet(soğuk)
3-4 top kaymak

İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.

İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Suyu ekleyip karıştırarak karışıma yedirin.

Küçük boy tavayı soğuk tereyağı ve unla kaplayın. Harcı yarıya bölün ve iki farklı kek hazırlayın. Keklerin her iki tarafını da kısık ateşte, 20'şer dakika pişirin.

Pişen keke, soğuk şerbeti dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra, soğuyan keklerden birinin üzerine kaymağı alın ve yayın. İkinciyi de üzerine yerleştirin. Toz antep fıstığı serperek dilimleyin ve servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı