21 Ağustos 2020 08:14 | |
CORDON BLEU | Penne Makarnalı Karnabahar Penne Makarnalı Karnabahar Kekik, kuru üzüm, çam fıstığı, sarımsakla lezzetlendirilmiş, tam buğday makarnalı karnabahar vejetaryenler için harika bir seçenek! Malzemeler 375 gr tam buğday penne makarna 1/4 bardak sızma zeytinyağı 5 bardak karnabahar (Çicekleri ayrılmış) 1 büyük boy soğan 2 diş sarımsak 3/4 bardak su 2 yemek kaşığı kuru üzüm 1 yemek kaşığı bal 1 dal taze kekik 1 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı çam fıstığı(kavrulmuş) 3 yemek kaşığı maydanoz 1/4 bardak rendelenmiş kaşar peyniri tuz ve karabiber Hazırlanışı Adım 1 Orta boy tencerede su kaynatın, tuz ilave edin. Makarnaları arada sırada karıştırarak aldente kıvamında pişirin. Süzdürün büyük bir kaba alın. Adım 2 2 yemek kaşığı zeytinyağı büyük bir tavada ve orta ateşte kızdırın, parçalara ayırdığınız karnabahar, doğranmış soğan, sarımsakla birlikte kavurun. Yaklaşık 8 dakika karnabahar kızarana kadar devam edin. Adım 3 Kalan 2 kaşık yağ, 1 çay kaşığı tuz, su, bal, kekik, kuru üzüm,defne yaprağı ve karabiberi ilave edin. Isıyı azaltarak 7-8 dakika daha karnabahar hafif yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alın çam fıstığı ve maydanozu ilave edin. Taze kekiği tavadan alın. Adım 4 Sebzelerle makarnayı karıştırın. Peyniri ilave edin. Dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirin. Hemen servis yapın, rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. |