13 Ocak 2021 12:59 | |
Sarya | Sultan aziz böreği tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 500 gr un 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1.5 çay bardağı su 30 gr tereyağı 1 diş sarımsak 1 kg ıspanak 1 demet maydanoz Tuz Karabiber 300 gr lor peyniri 100 gr kaşar peyniri 2 yemek kaşığı krema 7 yumurta 5 yemek kaşığı zeytinyağı Sultan Aziz böreği hazırlanışı Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 1 çay kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin. Azar azar su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 20 eşit parçaya ayırın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin. Ispanağı yıkayıp süzün. Haşlayıp kıyın ve suyunu iyice sıkın. 30 gr tereyağı ile 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Sırasıyla kıyılmış sarımsak, ıspanaklar ve doğranmış maydanozu kavurun. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir kasede lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kremayı karıştırın. Hamurları un serpilmiş tezgaha alıp fırın tepsisinin boyutuna göre açın. Aralarını kalan zeytinyağı ile yağlayarak tepsiye dizin. Dokuzuncu kata ıspanaklı karışımı yayın. Üzerine bir kat daha hamur serin ve zeytinyağı ile yağladıktan sonra lor peynirli karışımı yayın. Lorlu karışımın üzerini yarım mandalina büyüklüğünde çukurlar açın. Çukurların içine kenarlarından taşmayacak şekilde yumurtaları kırın. Kalan hamur parçalarını da ayrı ayrı açıp aralarını yağlayarak üst üste dizin. En üst katına kalan yumurtayı çırpıp sürün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın. |