13 Ocak 2021 13:00 | |
Sarya | Ekmek dolması Malzemeler: 1 adet orta boy yuvarlak ekmek 250 gr. yağsız kıyma 2 adet orta veya büyük baş soğan 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Ekmeğin Üzerine Sürmek İçin; 1 yemek kaşığı eritilmiş margarin Ekmek dolması tarifi hazırlanışı: - Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz. - Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz. - İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz. - Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz. - Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. - Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz. - Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz. - Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz. - Büyükçe geniş bir tencerenin içine 7-8 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz. -Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz. -Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz |