IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kuru dolma tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Ocak 2021 07:54
Sarya
Kuru dolma tarifi

Yapımı için malzemeler
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber (varsa kuru kabak, asma yaprağı )
500 gram pirinç
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
500 gram yağlı kuzu eti
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Sıvı yağ
1 çay bardağı sumak
2 çay bardağı ılık su
Kuru dolma tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle sumağı ılık suya koyup rengi çıkana kadar bekletin.
Diğer yanda dolmalık kuruları haşlayıp biraz yumuşatın.
Eti küçük kuşbaşı doğrayın.
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Et, pirinç, tuz, yağ, salçalar, soğan, maydanoz ve sumak suyunun yarısını ekleyip harmanlayın.
Hazırladığınız harcı haşladığınız sebzelerin içine doldurun.
Tencereye yerleştirdiğiniz dolmaların üzerine kalan sumak suyunu ekleyin.
Tencereyi ocağa alın.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yarım saat daha pişirin.
Sıcak servis edin.


Afiyet olsun…

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı