IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Patlicanli Şehriye Pilavi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
18 Haziran 2021 10:35
Sarya
Patlicanli Şehriye Pilavi

Malzemeler

3 su bardağı şehriye
3 çorba kaşığı tereyağ
ı4 çorba kaşığı badem
2 adet orta boy patlıcan
300 gr kuşbaşı et
2 çorba kaşığı sıvı yağ
8-10 dal maydanoz
Yeterince sıcak su
Tuz, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ


Tarif

Sıvıyağı bir tencereye alın.
Etleri sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar pişirip kenara alın.
Bademlerin kabuklarını çıkarmak için sıcak suda bekletin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar kavurun
sonra bunu da bir tabağa alın.
Tereyağını eritip şehriyeleri kavurun.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ilâve edip orta ateşte pişmeye bırakın.
Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp acısını gidermek için tuzlu suda bekletin.
Kurulayıp sıvı yağda kızartın.
Şehriyeler suyunu çekince altını kapatıp tencerenin üzerine kâğıt havlu kapatın.
5 dakika dinlendirip üzerine eti, patlıcanları ve bademleri ilâve edin.
Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı