IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Vişneli Beyaz Despacito Pasta Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
09 Ekim 2021 18:15
CyBeR
Vişneli Beyaz Despacito Pasta Tarifi

Vişneli Beyaz Despacito Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Keki ıslatmak için;

1 su bardağı süt
Kreması için;

160 g beyaz çikolata
400 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Vişne sosu için;

2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
400 g vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su

Vişneli Beyaz Despacito Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

1 İlk olarak pastamızın kekini hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım. Köpük köpük olana kadar çırpalım.

2 Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.

3 Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine çember kalıbımızı yerleştirelim, kek harcımızı içerisine dökelim.

4 Kekimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.

5 Kekimizi kalıptan çıkarttıktan sonra servis tabağımıza ters çevirelim ve pişirme kağıdını yavaşça soyalım.

6 Kekimizi kalıptan çıkarttıktan sonra servis tabağımıza ters çevirelim ve pişirme kağıdını yavaşça soyalım.

7 Kalıbı tekrar kekin üzerine yerleştirerek süt ile kekimizi ıslatalım. Sütünü güzel bir şekilde çekmesi için kekimizi kremayı yapana kadar dinlenmeye bırakalım.

8 Kreması için içerisinde su bulunan uygun bir tencerenin üzerine suya temas etmeyecek şekilde cam kap yerleştirelim.

9 İçerisine beyaz çikolatayı ekleyelim ve benmari usulü eritelim.

10 Çikolatamız tamamen eridikten sonra ocaktan alalım.

11 Karıştırma kabının içerisine sıvı kremayı ve pudra şekerini alarak çırpalım.

12 Üzerine eritip soğuttuğumuz beyaz çikolatayı ilave edelim ve kremamız koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.

13 Sütünü çeken kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı yayalım ve düzeltelim.

14 Pastamızın üzerini streçleyerek 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

15 Vişneli sosu için uygun bir kabın içerisine nişastayı alalım ve su ile çözdürelim.

16 Tencereye vişnelerimizi alalım, üzerine şeker, çözdürdüğümüz nişasta ve suyu ilave edelim.

17 Kaynayıp kıvam alana kadar vişneli sosumuzu karıştırarak pişirelim, soğumaya bırakalım.

18 Dinlenen pastamızı dolaptan alalım ve üzerini soğuyan vişneli sos ile kaplayalım. Vişneli yaş pastamız servise hazır. Afiyet olsun..

Vişneli Yaz Pastası Tarifi Püf Noktaları

Pastamızın kekini yaparken kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz.

Benmari usulü çikolatayı ısıya dayanıklı bir kap içerisinde eritmelisiniz.

Kremanızın kabuklanmaması için üzerine streç örterek dinlenmeye bırakmalısınız.

Vişneli sosun daha hızlı soğuması için pişirdiğiniz tencereden ayrı bir kaba almalısınız.

Vişneleri mevsiminde toplayıp buzluğa kaldırarak bu pastayı dilediğiniz her mevsimde yapabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı