IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Limonlu Ve Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Ocak 2022 10:31
Tanem
Cevap: Limonlu Ve Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hanımefendi emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler
06 Ocak 2022 21:34
CyBeR
Cevap: Limonlu Ve Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Emeğine sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler
06 Ocak 2022 21:33
Sarya
Limonlu Ve Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart için

3 bardak un
125 g tuzsuz tereyağı (Soğuk ve küp küp kesilmiş)
6 yemek kaşığı toz şeker
1/2 limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
6-7 yemek kaşığı su (Soğuk)
Kenarları için

1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
1 avuç fıstık ve ceviz içi (Doğranmış)
Muhallebi için

500 ml süt
35 g pirinç unu
3-3,5 yemek kaşığı toz şeker
3-4 damla limon suyu

Limonlu Ve Muhallebili Tart Nasıl Yapılır?
Geniş bir kasede un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
Bir yandan elinizle malzemeyi ufalarken bir yandan da soğuk suyu kaşık kaşık ilave edin. (Gerekirse 1 yemek kaşığı daha su ekleyebilirsiniz.)
Yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Bir disk gibi bastırıp streç filme sarın ve 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizde biraz canlandırıp beşte birini kenara ayırın ve kalan büyük parçayı pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerinde avucunuzla bastırarak tıpkı büyük bir pizza tabanı gibi açın.
Yaklaşık 28-30 cm’lik bir çapa ulaşınca kenarlarını tart kenarı şeklinde yaklaşık 1,5 cm kadar kaldırın. İçten ve dıştan ellerinizle bastırarak sağlamlaştırın.
Yoğurt ve pekmezi bir kapta çırpın ve hamurun kenarlarına sürdükten sonra çerezleri üzerine yapıştırın. Tartın zeminine kabarmaması için çatalla delikler açın. (Pişirme esnasında bu kenarlar bir miktar yayılacaktır, endişe etmeyin.)
Ayırdığınız beşte birlik hamuru da başka bir pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerinde elinizle bastırarak açın ve kurabiye kalıbı ile 8-10 tane kalp kesin. Arzuya göre üzerlerine biraz pekmez sürüp çerez serpebilirsiniz.
Hazırladığınız hamurları iki tepsiye alarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika süreyle kontrollü bir şekilde pişirin.
Tartı fırından çıkarınca çelik bir tencerede süt, pirinç unu ve toz şekeri sürekli karıştırarak kuvvetli ateşte muhallebiyi pişirin.
Ceylan gözü yaptığında 3-4 damla limon sıkıp ocaktan alın ve 5 dakika süreyle kabuk tutmaması ve biraz soğuması için karıştırmaya devam edin.
Muhallebiyi boş tartın içine dökün, üzerine kalp kurabiyelerini yerleştirin. 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı