12 Ocak 2022 16:45 | |
Sarya | şatobriyan sos şatobriyan sos MALZEME ; 1 LİTRE 50gram Arpacık soğan 50 gram Mantar bölünmüş 2 Adet defne yaprağı 1 Dal fesleğen 200 ml Beyaz şarap 1 litre koyulaştırılmış et suyu 100 gram tereyağı 1 Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber YAPILIŞI ;İnce kıyılmış arpacık soğanı mantar parçalarıdefne yaprağıtaze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Tereyağını katıp karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız. NOT ; BU SOS IZGARA BONFİLENİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR |