IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Özel Gün Pastası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Mart 2022 20:29
mCx
Özel Gün Pastası

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Özel Gün Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker(200 ml bardak)
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşık kakao
Kabartma tozu
Vanilya
Muhallebi için

3 su bardağı süt
3 yemek kaşık un
3 yemek kaşık nişasta
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
Soğuduktan sonra

1 paket kremşanti
1 su bardağa yakın süt
Keki ıslatmak için

1 bardak süt
Süslemek için

100 gram çikolata

Özel Gün Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kremasını hazırlıyoruz. Süt ,un, nişasta ,şeker yumurta sarisini bir tencereye alıp pişiriyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
Hazırladığımız krem şantiyi de içine katıyoruz.
Keki için oda ısısında 4 l boy yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
Bu kısımda beyazın içine sarı asla karışmamalı. Beyazının içine azar azar şekeri ekleyerek yüksek devirde mikserle çırpıyoruz.
Beyaz köpük gibi akışkan olmayan bir kıvam alacak.
Sonra bunun içine tek tek yumurta sarısını ilave edip mikserle çırpıyoruz. Bu kısımdan sonrasını spatula ile devam ediyoruz.
Kalan diğer malzemeleri eleyerek karışıma ilave ediyoruz.
Kelepçeli bir kalıbın altını ve yanlarını yağlı kağıtla sarıyoruz.
Kek karışımını döküyoruz.
160 derece fırında 30 35 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada soğuyan muhallebinin içine çırptığımız krem şantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Soğuyan keki ortadan ikiye bölüyoruz alt kısmını yarım bardak sütle ıslatıyoruz ve muhallebinin bir kısmını döküyoruz.
Kekin üst kısmını kapatıp ıslatıyoruz muhallebinin yine bir kısmını üzerine ve yanlarına sürüyoruz. Bir müddet dinlenmeye bırakıyoruz.
Benmari usulü yani buharın üzerinde erittiğimiz çikolatayı sıkma pompasının içine dolduruyoruz
Pastamızın dış çemberinin ölçüsünde yağlı kağıt hazırlayıp bu yağlı kağıdın üzerine çikolatayla dilediğimiz şekilde şekil çiziyoruz.
5-10 dakika soğutup elinize yapışmayacak şekilde geldiğinde pastanın etrafına yağlı kağıtla birlikte yapıştırıyoruz 10-15 dakika bekleyince yağlı kağıdı çıkartıyoruz.
Muhallebimizin kalan kısmına artan çikolatadan döküyoruz.
Pasta sıkma torbasına koyup dilediğimiz gibi şekil veriyoruz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı