IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pastırmalı Hindi But Sarma Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Mart 2022 16:20
Sarya
Cevap: Pastırmalı Hindi But Sarma

Paylaşım için teşekkürler
28 Mart 2022 16:14
Dedecan61
Cevap: Pastırmalı Hindi But Sarma

Eline sağlık konular günceldir..
28 Mart 2022 15:33
CORDON BLEU
Pastırmalı Hindi But Sarma

Pastırmalı Hindi But Sarma Tarifi İçin malzemeler


Malzemeler
  • 1 hindi kemiksiz but
  • 7~8 dilim pastırma
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş Antep fıstığı
  • 250 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı mısır
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için
  • 100 ml krema
  • 1.5 su bardağı su
  • 1/3 tablet tavuk bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu


Pastırmalı Hindi But Sarma Nasıl Yapılır?


  • Hindi budu tezgaha yayın. Üzerine yarım yemek kaşığı tereyağını sürüp tuz ve karabiber serpin.
  • Pastırma ve kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. Antep fıstığını ve mısır tanelerini de üzerine serptikten sonra sıkıca sarıp fırın ipi ile bağlayın.
  • Üzerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Sosu için, tereyağı, ayçiçeği yağı ve ezdiğiniz sarımsağı 1 dakika soteleyin. Bir yemek kaşığı un serpip iyice karıştırın.
  • Üzerine krema ve 1.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk bulyonu ekleyip pişirmeye devam edin.
  • 2-3 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Dilimlediğiniz hindi budun üzerine sosu gezdirip servis edin.
  • Hindi but sarmanın içine küp doğranıp kızartılmış patates ve haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz
  • Sosunuzu hazırlarken önce 1.5 su bardağı su ilave edin. Koyu kıvamlı olursa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz. Limon suyunu az gelirse ilave edebilirsiniz.
  • lezzet

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı