IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: 11 Nisan 2022 iftar menüsü Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
11 Nisan 2022 13:01
Sarya
11 Nisan 2022 iftar menüsü

4-6 Kişilik 10dk Hazırlık 20dk Pişirme


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Su
Tuz

Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber


Toyga Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

*Buğday yeşil mercimek ve nohutu haşlayalım. Ben fazla haşlayıp buzluğa kaldırıyorum. Çok pratik oluyor.
*Bir tencereye yoğurt yumurta ve unu alalım güzelce çırpalım. Üzerine ılık su ekleyelim. Topaklanma kalmamalı gerekirse blenderdan geçirelim.
*Ocağın altını açalım. Kaynayana kadar bırakmadan sürekli karıştıralım.
*Kaynayan çorba suyu içerisinde buğday, nohut ve yeşil mercimeği ilave edelim. Biraz kaynadığında altını kısalım. 10 dakika kadar pişirelim.
*Altını kapattıktan 5 dakika sonra tuzunu atalım kapağını kapatmayalım bir kaç kez arada karıştıralım çorba kesilmesin.
*Sosu için tereyağını ve zeytinyağını tavaya alalım kızdıralım üzerine baharatları atıp altını kapatalım.
*Çorbamızı sıcak sıcak sosuyla servis edelim.
~~~~~~~~~~~~
Fırında Tavuk Tarifi Malzemeler:
8-10 adet Tavuk baget
2-3 adet Patates
2 adet Soğan
2-3 adet Domates
6 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Salça
1/2 çay bardağı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Kimyon


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hazırlanışı
*Patatesleri ve soğanları iri halkalar halinde doğrayın.
*Tepsiyi yağlayın. Üzerine patatesleri dizin.
*Üzerine halka soğanları ekleyin.
*Soğan ve patateslerin üzerine tavuk bagetleri koyun.
*Domates dilimlerini ekleyin.
*Bir kase içinde 1,5 su bardağı suda salçayı eritin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Ve tavukların üzerine kaşık yardımıyla dökün.
*Sarımsakları ilave edin.
*Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 80-90 dakika pişirin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler:
3-4 adet küçük boy soğan
5 adet orta boy domates
4 adet orta boy salatalık
5-6 adet sivri biber
5-6 dal maydanoz
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz .

Çoban Salatası Yapılışı:
Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.
Arzunuza göre tuzla ovun ya da olduğu gibi geniş bir kaba aktarın.

Üzerine küp doğranmış salatalık ve domates ile ince kıyılmış sivri biber ilave edin.
Maydanozları kıyıp salataya ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
Tuz serpip harmanlayın.
Tabağa ya da kaseye aktarıp servis yapın
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema (200ml)
1 paket vanilya


Kadayıflı muhallebi tatlısı üzeri için
Kavrulmuş kadayıf
Dövülmüş fındık

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

Genişçe bir tencere içine sütü alın, üzerine gerekli miktarda şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın.
Sonrasında yumurta sarısı, nişasta ve unu ağır bir şekilde tencereye ekleyerek karışımı bir süre karıştırmaya devam edin.
Muhallebi karışımı katılaşmaya başlayınca bu karışımın üzerinde tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyip karışana kadar karıştırın.
Kıvam alan muhallebiyi yanan ocaktan alın ve ilk sıcağının çıkması için bir süre (birkaç dakika boyunca) bekleyin. Krema ve vanilyasını üzerine ekleyin ve muhallebiyi son kez karıştırın.

Geniş cam sunum kabına kavrulmuş kadayıfların göz kararı yarısını dizin, üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökerek yayın.
Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökün.

İstediğiniz takdirde muhallebi tatlısının ara katına ceviz parçacıkları ekleyebilirsiniz.
Üzerine toz halinde antep fıstığı ya da kırdığınız ceviz parçacıklarını serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Kadayıfın ilk sıcağı çıktıktan sonra dolapta soğumaya bırakın.


Afiyet Olsun ! ..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı