IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Konya Tirit Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Mayıs 2022 15:34
tugbu
Cevap: Konya Tirit Tarifi

Konya etli ekmek üffff
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tirit bir nevi İskender gibi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
acıktım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
makarna pişireyim ben en iyisi sjssj
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Mayıs 2022 15:32
Sarya
Konya Tirit Tarifi

yarım kg. et
2 yemek k.tereyağı
2 adet soğan
1 miktar maydanoz
tuz, karabiber
kimyon

Pidesi için:
3 su b. un
1 yemek k. kuru maya
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar ılık su

Öncelikle pide hamurunu hazırlayalım bunu için karıştırma kabına unu alalım, kuru mayayı, tuzu ilave edelim ılık su ile yoğuralım. Yaptığımız hamurdan parçalar alarak açalım (pide şeklinde)ısıya dayanıklı fırın tepsisinin tabanını yağlayalım ve açtığımız hamurları 180 derecelik ısıda pişirelim.

Orta boy bir tencereye eti alalım, üzerine sıcak su ilave edip, pişmeye bırakalım.

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.

Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar
su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp
pide şekli verin. Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri
fırın tepsisine alın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Fırında pişirdiğiniz pideleri 2cm boyunda doğrayınız ve servis tabağına alınız, et suyu gezdiriniz üzerine. Pişen etlerinizi de alınız pidelerin üzerine. Garnütürüde(piyaz doğranmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz) ilave edelim.

Servis tabağının kenarına yoğurtla süsleyelim. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı