IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Domates turşusu nasıl yapılır? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Eylül 2022 12:16
aLdiana
Cevap: Domates turşusu nasıl yapılır?

Yeşil domates turşusu da çok güzel oluyor kışlık tursular kurulmaya başladı
20 Eylül 2022 07:00
Dedecan61
Cevap: Domates turşusu nasıl yapılır?

Eline sağlık hemşom midesine güvenenler yapsın ve afiyet olsun...
19 Eylül 2022 13:58
Feronia
Domates turşusu nasıl yapılır?

Domates turşusu nasıl yapılır?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mevsimin son domates ve biberleriyle pratik bir şekilde yapabileceğiniz turşu kış boyunca et & tavuk, pilav ve bakliyat yemeklerinin yanında leziz bir eşlikçi olacaktır... Müjgan Yurtseven'in tarifi...

Hazırlama süresi: 20 dakika

Domates turşusu için malzemeler:

2 kg domates
Yarım kg köy biberi veya sivri biber
1 baş sarımsak
1 silme yemek kaşığı kaya tuzu
Yarım su bardağı üzüm sirkesi, 100 ml
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
10 - 12 sap maydanoz, doğranmış

Domates turşusu yapılışı:
*Domates ve biberleri yıkayıp sularından süzdürün. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın, sarımsakların kabuklarını soyun, hepsini sırayla blenderden geçirip geniş bir kaba aktarın (hepsinin minik tavla zarı formunda olması yeterli). Üzerlerine kaya tuzu, sirke, zeytinyağı, kişniş tohumu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Kabın üzerini temiz bir tülbent ile kaplayıp ara sıra karıştırarak oda ısısında bir gün bekletin (bu süre sonunda turşu yeme kıvamına geliyor).

*Karışımı ertesi gün cam kavanozların boğum yerine gelene kadar doldurun, daha önceden kullanılmamış sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kapatın, bu şekilde yaklaşık bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

*Eğer uzun süre saklamak istiyorsanız konserve yöntemini uygulayın, daha önce domates sos tariflerimde yazmıştım, ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Kısa bir not:

*Turşunun acı olması istenirse yukarıdaki malzemelere 3 - 4 adet süs biberi veya acı yeşil biber eklenebilir

haberturk

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı