IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Saray Mutfağını Eve Taşır Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Aralık 2023 03:10
Sarya
Saray Mutfağını Eve Taşır

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Saray Mutfağını Eve Taşır

Piliç Topkapı Tarifi

1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı kuş üzümü
(ılık suda bekletilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı sıcak su
4 adet kemiksiz tavuk but
1,5 su bardağı salçalı su


Piliç Topkapı Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğanları zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleştiğinde yıkanmış pirinci ekleyin ve kavurun.
Kuru üzümü, kuş üzümünü ve baharatları ekleyip karıştırın. Suyu ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde pilavı pişmeye bırakın.
Suyunu çeken pilavı karıştırarak havalandırın ve ocaktan alın.
Tavuk butlarını derisi alta gelecek şekilde tezgaha serin. İç pilavı kaşıkla ortasına alın, dolma sarar gibi sarın. Birleşme yeri alta gelecek şekilde borcama yerleştirin.
Salçalı su hazırlayın ve tavukların üzerine gezdirin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.


Afiyet olsun!

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı