IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İzmir Mantısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
29 Aralık 2023 10:27
Beatrice
Cevap: İzmir Mantısı

İzmir mantısı mı varmış ilk defa duydum
29 Aralık 2023 06:53
Feronia
Cevap: İzmir Mantısı

O yazmadan ben yazim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kos bak ☺
28 Aralık 2023 21:19
Sarya
İzmir Mantısı

İzmir Mantısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İzmir Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı un
Alabildiğince su
3 yumurta
1 kahve fincanı tuz

İç harcı için:
500 gram kıyma
1 su bardağı pirinç (haşlanmış)
1 demet maydanoz
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Yoğurt

Kızartmak için:
1 su bardağı zeytinyağı

İzmir Mantısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle hamuru için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerini örterek 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
İç harcı için; Bir kaba kıyma, haşlanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan, tuz ve karabiberi ekleyin.
Elinizle karıştırarak harmanlayın. İç harcı kenara alın.
Mutfak tezgahını unlayın. Hamur bezelerini orta büyüklükte açın.
Hamurları kare şeklinde kesin. Ortalarına iç harçtan ekleyin.
Hamuru üçgen şeklinde kapatın, uçlarından birleştirerek bastırın.
Tüm mantıları bu şekilde tepsiye alın. Tavaya yağı ekleyerek ısıtın.
Mantıları, zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın.
Kızaran mantıları kevgirle süzerek tabağa alın.
Üzeri için, tereyağını eritin. İçine pul biber ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Ardından tereyağlı sosu gezdirin. Afiyet olsun.




Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı