20 Şubat 2024 21:42 | |
meLanie | Haşhaşlı pudingli turta Malzemeler Hamur: 1 çay bardağı toz şeker 200 gr margarin 1 adet yumurta 3 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Harç: 4 su bardağı süt 2 paket vanilyalı puding 4 yemek kaşığı haşhaş tohumu 2 yemek kaşığı antep fıstığı 2 yemek kaşığı fındık Yapılış: Hamur için kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Üzerine diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Hamurun 1/4’ünü buzluğa koyun. Kalan hamuru yağlanmış turta kabına yayın. Pudingi pişirin ve sıcakken içerisine haşhaş, antepfıstığı ve fındığı ekleyin. 10-15 dakika ılıması için bekleyin. Hamurun üzerine döküp yayın. Buzluktaki hamuru çıkarıp pudingin üzerine rendeleyin veya uzun şeritler yapın. Isıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık veya sıcak servis yapın. Yanında bir top dondurma veya krema kullanabilirsiniz. (( alinti )) |