IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Mart 2024 22:57
SpinoZi
Cevap: Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü

Harika gözüküyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tarifi uygulayacak arkadaşlara afiyet olsun.
20 Mart 2024 22:38
meLanie
Cevap: Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü

Zeytin Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ben de duymamıstım baktım hemen menüdekiler afyon yoresine aitmiş : )

Evet Menüdekiler Afyon yöresine ait (:

20 Mart 2024 13:42
Zeytin
Cevap: Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Komşu ömrü hayatımda böyle bir şey duymadım ve görmedim sen hiç duydunmu ya ... 😁😁

Ben de duymamıstım baktım hemen menüdekiler afyon yoresine aitmiş : )
20 Mart 2024 13:33
Dedecan61
Cevap: Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü

Zeytin Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şu menüden sadece tatlıyı biliyormuşum meğer : )
Hemen gidip diğerlerinin nasıl bir şey olduguna bakacagım

Teşekkür ederiz canım <3

Komşu ömrü hayatımda böyle bir şey duymadım ve görmedim sen hiç duydunmu ya ... 😁😁

Alıntı:
Sakala çarpan çorbası

20 Mart 2024 13:23
Beatrice
Cevap: Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü

Canım hiç bir şey istemiyor bugün
20 Mart 2024 12:26
Zeytin
Cevap: Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü

Şu menüden sadece tatlıyı biliyormuşum meğer : )
Hemen gidip diğerlerinin nasıl bir şey olduguna bakacagım

Teşekkür ederiz canım <3
20 Mart 2024 11:53
meLanie
Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü

Sakala çarpan çorbası
Zürbiye
İlibada sarması
Afiyan salatası
Ekmek Kadayıfı
(Afyon Yöresi )

Sakala Çarpan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane

Tarifi
Sakala çarpan çorbası için önce mercimekleri haşlayın.
Yemeklik doğranan soğanları yağda kavurun.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Haşlanan mercimekleri koyun ve karıştırın.
Ardından tencereye 6-7 su bardağı su ekleyin, kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra içine 1 su bardağı erişte koyup, karıştırın.
Erişteler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak nane, tuz ve karabiber ekleyin.
Sakala çarpan çorbasını 1-2 taşım daha kaynatın. Sıcak sıcak servis edin.


ZÜRBİYE TARİFİ:
MALZEMELER
250 g kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kg arpacık soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin.

Haşladığınız kuzu etlerini bir kevgir yardımı ile süzüp soğanlara ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun.

Eti haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.



İLİBADA SARMASI TARİFİ MALZEMELERİ
1,5 kg. labada
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
2 çorba kaşığı un
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nâne
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

İlibada sarması yapılışı için; düğü, çekilmiş göce ile karıştırılır. Yarım su bardağı sıvı yağın birazı tencereye konulur ve içine ince doğranmış soğan ilave edilir.

Pembeleşene kadar kavrulur. Un ilave edilir. Kavrulan soğanlara düğü ve çekilmiş göce karışımı eklenir ve az miktarda su ile pişirilir.

Tuz, kuru nâne ve kırmızı biber ilave edilir. Labada hafif haşlanır. Hazırlanan harç, labada ile muska şekli verilerek sarılır, tencereye dizilir ve üzerine su ilave edilip pişirilir.

Tavada kızdırılan yağa salça konularak, içine nâne ve kırmızı biber katılır. Pişen dolmanın üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra hazırlanan sos dökülerek servis edilir.



Yapımı için malzemeler
1 kilogram taze afiyan
2 adet domates
250 gram yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Afiyanı, yeşil soğanı, domatesi ve maydanozu ince ince doğrayın.

Sebzeleri salata kasesinde karıştırın.

Limonu sıkıp suyunu tuz ve zeytinyağı ile iyice çırparak sosunu hazırlayın.

Salatayı servis etmeden önce sosunu üzerine gezdirip karıştırın.

Afiyan salatasına mevsimine göre başka sebzeler de ekleyebilirsiniz.

Salatanıza arzu ederseniz haşlanmış yumurta da ilave edebilirsiniz.




(( Yöresel dilde "Afiyan Salatası" denilir. "Afiyan" haşhaş bitkisinin tarlada ilk yeşerdiği zaman yapraklarına verilen addır. Bu yapraklar tarladan toplandıktan sonra kökleri kesilerek ayıklanır. Marul salatası gibi hazırlanır. Afiyan salatası yapılırken mevsimine göre istenilen diğer sebzeler de katılabilir. Ayrıca haşlanmış yumurta ilavesiyle de hazırlanabilir.))


Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı için
Malzemeler
Malzemeler

1 hazır ekmek kadayıfı
Şerbet için

5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı su
Üzeri için

400 gr kaymak
Ekmek Kadayıfı
Nasıl Yapılır
Kadayıfı yüksek kenarlı geniş bir tepsiye yerleştirin. Üzerini örtecek kadar kaynar suyu döküp tepsiyle kapatın.
Su soğuyunca kadayıfın üzerine bastırarak suyunu süzdürün (gerekirse fazla suyunu kağıt havlu ile alabilirsiniz)
Şerbet için, su ve şekeri tencerede şurup kıvamında kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Kalan 1 su bardağı şekeri bir kapta 2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak şekeri karamelize edin.
Karamel rengini alınca hazırladığınız şerbete ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Ekmek kadayıfını ocağın üzerine alın. Karamelli şerbetin yarısını üzerine gezdirip dökün.
Tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte pişirin ve şerbetini çektikçe üzerine tekrar şerbet ilave ederek 45 dakika pişirin.
Ekmek kadayıfını soğuyunca dilimleyip kaymakla servis yapın. Afiyet olsun




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı