IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Cevizli İrmikli Tatlı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Mart 2024 00:27
Feronia
Cevap: Cevizli İrmikli Tatlı

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eline sağlık yemek yapma konusunda iddialıyımdır @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hemşom iyi bilir.. Bunuda zamanında yaptım zahmetli ama sahurda iyi gider yani...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

tatlilar ile pek aram yok, bayramdan bayrama bile bir iki kasIk anca yerim
bilirim hemso, yetenek var
23 Mart 2024 16:00
Dedecan61
Cevap: Cevizli İrmikli Tatlı

Eline sağlık yemek yapma konusunda iddialıyımdır @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hemşom iyi bilir.. Bunuda zamanında yaptım zahmetli ama sahurda iyi gider yani...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
23 Mart 2024 15:56
KoJiRo
Cevizli İrmikli Tatlı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

125 gram tereyağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı irmik (Büyük boy çay bardağı)
1 su bardağı un (Tepeleme)
1 kabartma tozu
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz

Şerbet için

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu

Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır ??


1 - Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
2 - Su şeker ve limon suyunu karıştırın kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika ocakta tutun.
3 - Hamur için gerekli tüm malzemelerle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapın.
4 - İstediğiniz büyüklükte bezeleri ayırın. İri ceviz büyüklüğünde 15 bezeye ayırdım ( her biri 36-37 gramdır) avuç içinde oval açıp bıçak bıçakla bastırarak ince çizikler atın. Farklı şekiller de verebilirsiniz.
5 - Bir fırın kabına dizip 175° alt üst ayardaki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6 - Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcağı çıkınca(2-3dk sonra) üzerine soğuk şerbeti dökün. İlk etapta biraz yumuşuyor fakat şerbeti çektikten sonra daha kıyır oluyor.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı