24 Mart 2024 00:27 | |||||
Feronia | Cevap: Cevizli İrmikli Tatlı
tatlilar ile pek aram yok, bayramdan bayrama bile bir iki kasIk anca yerim bilirim hemso, yetenek var | ||||
23 Mart 2024 16:00 | |||||
Dedecan61 | Cevap: Cevizli İrmikli Tatlı Eline sağlık yemek yapma konusunda iddialıyımdır @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hemşom iyi bilir.. Bunuda zamanında yaptım zahmetli ama sahurda iyi gider yani... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
23 Mart 2024 15:56 | |||||
KoJiRo | Cevizli İrmikli Tatlı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı 1 yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı irmik (Büyük boy çay bardağı) 1 su bardağı un (Tepeleme) 1 kabartma tozu Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz Şerbet için 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 1-2 damla limon suyu Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır ?? 1 - Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. 2 - Su şeker ve limon suyunu karıştırın kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika ocakta tutun. 3 - Hamur için gerekli tüm malzemelerle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapın. 4 - İstediğiniz büyüklükte bezeleri ayırın. İri ceviz büyüklüğünde 15 bezeye ayırdım ( her biri 36-37 gramdır) avuç içinde oval açıp bıçak bıçakla bastırarak ince çizikler atın. Farklı şekiller de verebilirsiniz. 5 - Bir fırın kabına dizip 175° alt üst ayardaki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 6 - Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcağı çıkınca(2-3dk sonra) üzerine soğuk şerbeti dökün. İlk etapta biraz yumuşuyor fakat şerbeti çektikten sonra daha kıyır oluyor. |