11 Kasım 2008 20:25 | |
Süslü | Çikolata Soslu Muhallebi Bayramlarda daha çok hamur işi tatlılar yapılır, yenilir. Eğer siz bir değişiklik yapıp şöyle hem hafif hem de lezzetli bir sütlü tatlı yapayım derseniz, bu tarifi deneyebilirsiniz ; Malzemeler :
Margarin haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye koyun. İyice çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin. Ateşten indirmeye yakın, yarım yemek kaşığı margarini ekleyin. Ateşten alıp, fazla büyükçe olmayan bir tepsiye dökün. Üzeri için çikolata sosunu hazırlamaya başlayın. Çikolata sosunu da yine orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten indirdiğinizde sıcak olarak muhallebinin üzerine dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet Olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |