IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Eski Ülkücü:''Hepimiz Kürtüz'' Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
17 Şubat 2009 15:39
Süslü
Eski Ülkücü:''Hepimiz Kürtüz''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

HEPİMİZ KÜRT'ÜZ
Kürdistan haritası, kimilerinin rüyası, kimilerinin kabusu.
Kuzey Irak'ta düzenlenen "Barışı ve Geleceği Aramak" konferansına, "Hepimiz Kürt'üz" diyen Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne damga vurdu..


TÜRKÖNE'NİN HIZLI DEĞİŞİMİ
"Kürt yok kart-kurt'tan Hepimiz Kürt'üz'e uzanan siyaset yaşamı"

Abant Platformu'na bu sözlerle damgasını vuran Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne 12 Eylül döneminden önce 'Ülkücü Hareket'in önderlerindendi. "Akademisyen olmasaydım mafya olacaktım" diyen Türköne, 12 Eylül'den sonra hızlı bir değişim geçirdi. Önce Turgut Özal çizgisine kayan Mümtaz'er Türköne ardından Tansu Çiller'e başbakanlığı döneminde danışmanlık yaptı. Çiller'in siyaset sahnesinden silinmesinin ardından Gülen Cemaati ile yakın ilişkiye giren Türköne, şu anda Zaman gazetesinde yazdığı yazılarda AKP'ye en açık desteği veren köşe yazarları arasında yer alıyor. Eşi Özlem Türköne'nin de AKP'den milletvekili seçilmesi ile 'Aile boyu AKP'li' ünvanı alan Mümtaz'er Türköne'nin bu çıkışı 12 Eylül öncesi aynı saflarda siyaset yaptığı eski dostlarını bir kez daha kızdıracak gibi görünüyor.

Abant Platformu ile Erbil'deki Selahaddin Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği "Barışı ve Geleceği Aramak" konferansı Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesinde yapıldı. Geçen yıl Diyarbakır'da toplanmak istenen ancak emniyet endişesi ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın uyarısıyla Erbil'e alınan konferansa Bölgesel Kürt Yönetimi tam destek verdi.


HEPİMİZ BİRAZ KÜRDÜZ
Toplantının açılışında kendisini Türk olduğu kadar Kürt olarak da hissettiğini söyleyen Mümtaz'er Türköne'nin sözleri alkış aldı. Konferansın düzenleme komitesinde yer alan Türköne, "Ben de herkesin olduğu gibi biraz Kürdüm. Bir Kürt gibi yaşıyorum, bir Kürt gibi aynı yemekleri yiyorum, Kürt gibi düşünüyorum ve konuşuyorum" dedi.

KÜRDİSTAN HARİTASI KİMİNİN RÜYASI KİMİNİN KABUSU
Türköne, Türk milliyetçiliğinin atası Ziya Gökalp'ten alıntı yaparak şunları söyledi: "Ziya Gökalp diyor ki; 'Kürdü sevmeyen Türk, Türk olamaz. Türkü sevmeyen Kürt, Kürt olamaz." Bölgesel Kürt Yönetimi ile ilişkilerin iyileştirilmesi talebinde bulunan Türköne, "Bir büyük Kürdistan haritası var. Bu, kimilerinin rüyası, kimilerinin kabusu" dedi.
KAYNAK: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


******************DEĞERLENDİRME:
Sanki bölücü hedeflere hizmet eder gibi bir yaklaşıom mevcut.Yani Üniter Yapıyı savunan bir söylem hissetmek zor.Adeta ''Onlar da bizden biridir;ayrılmış bir yapılanmaya gitmeleri;böyle bir istekte bulunmaları normaldir.'' diyor gibi bir hali var...

Alintidir..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı