IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Zeytinyağlılar, Zeytinyağlı tarifleri Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Mart 2009 02:56
YapraK
Cevap: ZeyTinyağLıLar

: )) Sararım ama ben eflenince anca : D
14 Mart 2009 00:49
konTes
Cevap: ZeyTinyağLıLar

YapraK Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bende bayılırım sarmaya of canım istedi şimdi : D

Sar yiyeLim o haLde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
12 Mart 2009 06:15
YapraK
Cevap: ZeyTinyağLıLar

Bende bayılırım sarmaya of canım istedi şimdi : D
06 Mart 2009 05:37
Mustafa
Cevap: ZeyTinyağLıLar

konTes Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
zeytinyağLı yaPraK SarmaSı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 4-5 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • yarım kg salamura asma yaprağı
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynamış su
hazırlanması:
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
3. diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
4. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.


insan şunu yemeye kıyamaz ki. Sabaha kadar yanında otur kokusu yeter
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
D
06 Mart 2009 05:34
konTes
Cevap: ZeyTinyağLıLar

Ben de burAyA giRinCe akLıma yAprAk sArmAsı düŞüor D:
06 Mart 2009 05:32
Mustafa
Cevap: ZeyTinyağLıLar

bu sayfaya girmek istemiyorum yha
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
açımmmmmmm açç
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
D
06 Mart 2009 04:56
konTes
Cevap: ZeyTinyağLıLar

Bulgurlu ve Mercimekli Yaprak Sarma


Bulgurlu ve mercimekli yaprak sarma
Malzemeler: Yarım kg asma yaprağı (küçüklerinden)
İç malzeme: 1,5 su bardağı yeşil mercimek, haşlanmış (yarı pişmiş), suyu süzülmüş, 1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış, 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı nane, 8-10 dal maydanoz, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Yaprakları iyice yıkayın. İç malzemeyi karıştırın. Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın. Hepsini, altına yaprak serilmiş tencereye koyun. (zeytinyağlı gibi dizmeyip gelişigüzel koyun). En son, üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın (üstte kalanlar kurumasın diye). Yaprakların üzerine tabak kapatıp 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salçayı üzerlerine dökün.
Yaprakların hizasına gelecek kadar (yüze yüz) kaynamış su ekleyin. Orta ateşte pişirin, sıcak servis yapın.
06 Mart 2009 04:53
konTes
Cevap: ZeyTinyağLıLar

Yoğurtlu ıspanak
Tarifteki malzemelerde geçen biber salçası yoksa yerine aynı ölçüde domates salçası ekleyebilirsiniz. Bir de annem bütün yemeklerde soğanı fazla yağı az kullanıyor. Siz bunları zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:

1/2 kg ıspanak
1-2 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
150-200 gr kıyma
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç-yarım çay bardağı- pirinç, yıkanmış
1+1/4 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak, doğranmış
Bir kase yoğurt
Sos (istenirse):

2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Ispanakların temizlenmesi:
1. Ispanağın saplarını kesin. Kötü sapları atarak demetleri ayırın.
2. Geniş bir kaba soğuk su doldurun. Ispanakları bu suya daldırarak yıkayın. Bu işlemi 3 kez tekrar edin.
3. Son yıkamadan sonra ıspanakları bir süzgece koyup üzerlerinden soğuk su geçirin.
4. Ispanakları saplarıyla birlikte ince ince doğrayın.
Hazırlanışı:
1. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Zeytinyağı ve kıymayla birlikte yayvan bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak –soğanlar ölüp kıymalar bıraktıkları suyu çekene kadar- kavurun.
2. Salçaları tencereye ekleyin. 2-3 defa da böyle karıştırdıktan sonra ıspanakları ilave edin. Ispanakların renklerinin parlak yeşil olması için tencerenin kapağını kapatmayın.
3. 5-10 dakika daha kavurun. Ispanak bu sırada sönüp tencerenin dibine inmiştir.
4. Pirinci ekleyip 1-2 defa daha karıştırın.
5. En son kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yemeğin tadını kontrol edip tuzu arttırabilirsiniz)
6. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
7. İsterseniz tereyağını eritip pulbiberle karıştırarak sos elde edebilir, bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz.
6 kişilik
06 Mart 2009 04:52
konTes
Cevap: ZeyTinyağLıLar

ZeytinyağLı pırAsA & yOgurTLu ıSpAnAk

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Zeytinyağlı pırasa
  1. Malzemeler:
    • 1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
    • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
    • 2 havuç (yıkanmış, üzeri hafifçe kazınmış ve yarım ay şeklinde doğranmış)
    • 1/2 kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
    • 2 su bardağı kaynamış su
    • 1/2 çay bardağı pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
    • 1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:
1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun.
2. Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
3. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)
4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.
Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar.
7 kişilik
06 Mart 2009 04:50
konTes
Cevap: ZeyTinyağLıLar

SosLu keReviZ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tarif emine beder'e ait. malzemeler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] neredeyse aynı. ama bunda arpacık yerine normal soğan ve fazladan yarım su bardağı portakal (veya mandalina) suyu var. bir de sarımsak eklemiyorsunuz. önce kerevizleri limonlu suda bekletiyorsunuz. sonra suyunu süzüp doğradığınız havuçlar ve soğanlarla tencereye yerleştiriyorsunuz. (tarif soğanların doğranacağını yazıyor ama bence bütün konsa daha iyi olur) en son zeytinyağını, meyve suyunu, tuzu ve şekeri döküp pişiriyorsunuz...

aLıntı hePsi :p
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı