14 Mart 2009 02:56 | |||||
YapraK | Cevap: ZeyTinyağLıLar : )) Sararım ama ben eflenince anca : D | ||||
14 Mart 2009 00:49 | |||||
konTes | Cevap: ZeyTinyağLıLar
Sar yiyeLim o haLde Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
12 Mart 2009 06:15 | |||||
YapraK | Cevap: ZeyTinyağLıLar Bende bayılırım sarmaya of canım istedi şimdi : D | ||||
06 Mart 2009 05:37 | |||||
Mustafa | Cevap: ZeyTinyağLıLar
insan şunu yemeye kıyamaz ki. Sabaha kadar yanında otur kokusu yeter Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. D | ||||
06 Mart 2009 05:34 | |||||
konTes | Cevap: ZeyTinyağLıLar Ben de burAyA giRinCe akLıma yAprAk sArmAsı düŞüor D: | ||||
06 Mart 2009 05:32 | |||||
Mustafa | Cevap: ZeyTinyağLıLar bu sayfaya girmek istemiyorum yha Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. açımmmmmmm açç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. D | ||||
06 Mart 2009 04:56 | |||||
konTes | Cevap: ZeyTinyağLıLar Bulgurlu ve Mercimekli Yaprak Sarma Bulgurlu ve mercimekli yaprak sarma Malzemeler: Yarım kg asma yaprağı (küçüklerinden) İç malzeme: 1,5 su bardağı yeşil mercimek, haşlanmış (yarı pişmiş), suyu süzülmüş, 1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış, 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı nane, 8-10 dal maydanoz, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Yaprakları iyice yıkayın. İç malzemeyi karıştırın. Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın. Hepsini, altına yaprak serilmiş tencereye koyun. (zeytinyağlı gibi dizmeyip gelişigüzel koyun). En son, üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın (üstte kalanlar kurumasın diye). Yaprakların üzerine tabak kapatıp 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salçayı üzerlerine dökün. Yaprakların hizasına gelecek kadar (yüze yüz) kaynamış su ekleyin. Orta ateşte pişirin, sıcak servis yapın. | ||||
06 Mart 2009 04:53 | |||||
konTes | Cevap: ZeyTinyağLıLar Yoğurtlu ıspanak Tarifteki malzemelerde geçen biber salçası yoksa yerine aynı ölçüde domates salçası ekleyebilirsiniz. Bir de annem bütün yemeklerde soğanı fazla yağı az kullanıyor. Siz bunları zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Malzemeler: 1/2 kg ıspanak 1-2 adet orta boy soğan 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı 150-200 gr kıyma 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1 avuç-yarım çay bardağı- pirinç, yıkanmış 1+1/4 su bardağı kaynar su 1 tatlı kaşığı tuz 2 diş sarımsak, doğranmış Bir kase yoğurt Sos (istenirse): 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber Ispanakların temizlenmesi: 1. Ispanağın saplarını kesin. Kötü sapları atarak demetleri ayırın. 2. Geniş bir kaba soğuk su doldurun. Ispanakları bu suya daldırarak yıkayın. Bu işlemi 3 kez tekrar edin. 3. Son yıkamadan sonra ıspanakları bir süzgece koyup üzerlerinden soğuk su geçirin. 4. Ispanakları saplarıyla birlikte ince ince doğrayın. Hazırlanışı: 1. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Zeytinyağı ve kıymayla birlikte yayvan bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak –soğanlar ölüp kıymalar bıraktıkları suyu çekene kadar- kavurun. 2. Salçaları tencereye ekleyin. 2-3 defa da böyle karıştırdıktan sonra ıspanakları ilave edin. Ispanakların renklerinin parlak yeşil olması için tencerenin kapağını kapatmayın. 3. 5-10 dakika daha kavurun. Ispanak bu sırada sönüp tencerenin dibine inmiştir. 4. Pirinci ekleyip 1-2 defa daha karıştırın. 5. En son kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yemeğin tadını kontrol edip tuzu arttırabilirsiniz) 6. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın. 7. İsterseniz tereyağını eritip pulbiberle karıştırarak sos elde edebilir, bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz. 6 kişilik | ||||
06 Mart 2009 04:52 | |||||
konTes | Cevap: ZeyTinyağLıLar ZeytinyağLı pırAsA & yOgurTLu ıSpAnAk Zeytinyağlı pırasa
1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun. 2. Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun. 3. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.) 4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin. Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar. 7 kişilik | ||||
06 Mart 2009 04:50 | |||||
konTes | Cevap: ZeyTinyağLıLar SosLu keReviZ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tarif emine beder'e ait. malzemeler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] neredeyse aynı. ama bunda arpacık yerine normal soğan ve fazladan yarım su bardağı portakal (veya mandalina) suyu var. bir de sarımsak eklemiyorsunuz. önce kerevizleri limonlu suda bekletiyorsunuz. sonra suyunu süzüp doğradığınız havuçlar ve soğanlarla tencereye yerleştiriyorsunuz. (tarif soğanların doğranacağını yazıyor ama bence bütün konsa daha iyi olur) en son zeytinyağını, meyve suyunu, tuzu ve şekeri döküp pişiriyorsunuz... aLıntı hePsi :p | ||||
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın. |