IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Zeytinyağlı Semizotu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
12 Mart 2009 06:13
YapraK
Cevap: Zeytinyağlı Semizotu

Tşkler emeğin için
24 Kasım 2008 14:14
Kralice
Zeytinyağlı Semizotu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

6 kişilik
10 dakika
Tencerede orta ateşte 10 dakika

Semizotu (1 kg),
Pirinç (2 çorba kaşığı),
Havuç (2 adet),
Soğan (1 adet),
Domates (2 adet),
Kırmızıbiber (1 adet),
Sarıbiber (1 adet),
Limon (yarım),
Zeytinyağı (1 çay bardağı),
Şeker (1 tatlı kaşığı),
Su (2 bardak sıcak su),
Tuz.

Püf Noktası;


Semizotlarının taze ve yeşil olmasına dikkat edin. Yemeği hazırlamaya başlamadan önce semizotlarını sirkeli suda bekletmeniz önerilir.

Dilerseniz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limonu, bir kasede çırparak hazırlayacağınız sosu (çingene sosu) yemeğiniz piştikten sonra üzerine dökebilirsiniz.

Adım Adım Pişirme;

1- Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı dökün ve kızdırın. 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve kızgın yağda kavurun.

2- 2 adet havucu küçük küpler halinde kesin. Havuçları soğanlarla birlikte kavurun.

1 adet sarıbiber ve 1 adet kırmızıbiberi bu sırada küçük küpler halinde doğrayın. Renkli biberleri tencereye ekleyin ve bir süre karıştırın.

3- Tencereye 1 kg semizotunu dallarından ayıklayarak ve iyice yıkayarak ilave edin. 2 adet domatesi küp küp doğrayın.

Tencereyi 1-2 dakika karıştırdıktan sonra doğradığınız domatesleri semizotuna ilave edin. Dilediğiniz miktarda tuz ve 1 tatlı kaşığı şekeri üzerine serpin.

4- Bu sırada 2 çorba kaşığı çiğ pirinci yemeğin üzerine serpin. Pirinçlerin üzerine de yarım limon sıkın.

Limonun çekirdekleri yemeğe acılık vereceği için tencereye düşmemesine özen gösterin.

5- Tencereye 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve kapağını kapatın. 10 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Pişme işleminden sonra geniş bir kaba alarak soğutun ve soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı