12 Mart 2009 17:10 | |
YapraK | Cevap: Zeytinyağlı Patates Sarması Patatesindemi sarması oluomuş vay be tşk |
15 Kasım 2008 22:14 | |
Kralice | Zeytinyağlı Patates Sarması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 2 Adet orta boy patates 1 Su bardağı pirinç 2 Adet soğan 2 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı tozşeker Yarım demet taze nane 250 gr asma yaprağı 2 Su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı; Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın. Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın. Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın. Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |