12 Mart 2009 17:30 | |
YapraK | Cevap: Soğan Çorbası Soğan hım ilk defa duydum |
28 Ekim 2008 23:18 | |
Heidi | Soğan Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 3 orta boy soğan 3 su bardağı et suyu (bulyon olabilir) 1 yemek kaşığı un tuz 3 dilim ekmek 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3-4 yemek kaşığı tereyağ 1,5 yemek kaşığı şeker 1/2 kahve fincaı beyaz şarap tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları ince ince doğrayın. Tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Üstüne şeker ekleyip karamelize olmasını sağlayın. üzerine un ekleyin kavurmaya devam edin. Şarabı ve et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 10 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra blanderdan geçirin. Tost ekmeklerini fırında 5 dakika kızartın. Fırına dayanıklı kaba çorbayı boşaltın. Üstünü kapatacak şekilde fırından çıkardığınız ekmekleri koyun. Ekmeklerin üstüne kaşar peynirlerini koyun fırınlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun. |