22 Mart 2009 18:06 | |
YapraK | Acılı Harissa Ortadoğu Sosu Acılı Harissa Ortadoğu Sosu Malzemeler: 3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma 1 iri kirmizi sogan (minicik küp küp dogranmis) 1 iri bas sarimsak (cok ince dogranmis) 3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber 3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece./230F isitilmis firinda ,tuz+karabiber=zeytinyagi ile iyice karistirip 5 saat gibi pisirin) cay kasigi ucu ile toz tarcin ½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne cok az hint safrani-turmerik bir cimdik toz karanfil tuz taze cekilmis karabiber taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik taze dogranmis nane yapraklari Yapilisi: Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edin.Soganlar seffaf hale gelecektir.Bu orta ates ustunde 5-6 dakika surer.Sonra sogumaya birakin.Soguduktan sonra hepsini robota atin ve iyice karistirin . Bu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsiniz.Ancak, öncelikle balik sosudur. Alıntı. |