IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Acılı Harissa Ortadoğu Sosu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Mart 2009 18:06
YapraK
Acılı Harissa Ortadoğu Sosu

Acılı Harissa Ortadoğu Sosu

Malzemeler:
3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma
1 iri kirmizi sogan (minicik küp küp dogranmis)
1 iri bas sarimsak (cok ince dogranmis)
3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber
3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece./230F isitilmis firinda ,tuz+karabiber=zeytinyagi ile iyice karistirip 5 saat gibi pisirin)
cay kasigi ucu ile toz tarcin
½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne
cok az hint safrani-turmerik
bir cimdik toz karanfil
tuz
taze cekilmis karabiber
taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik
taze dogranmis nane yapraklari


Yapilisi:
Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edin.Soganlar seffaf hale gelecektir.Bu orta ates ustunde 5-6 dakika surer.Sonra sogumaya birakin.Soguduktan sonra hepsini robota atin ve iyice karistirin .

Bu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsiniz.Ancak, öncelikle balik sosudur.

Alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı