IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Otlu Peynirli Kabak Graten Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Mart 2009 18:57
YapraK
Otlu Peynirli Kabak Graten

Otlu Peynirli Kabak Graten

Malzemeler:
5 kabak
100 gr.beyaz peynir
100 gr.civil peyniri
5 yeşil soğan
dereotu
maydonoz
fesleğen
tuz,karabiber

Beşamel sos için:
2 su b.süt
2 çorba k.un
sıvıyağ
tuz,karabiber
muskat


Hazırlanışı:
Kabaklar ortadan ikiye ayrılarak buharda pişirilir. Diğer taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için civil peyniri, beyaz peynir, yeşil soğan, dere otu maydanoz ve fesleğen doğranarak karıştırma kabına alınır. Pişen kabakların içi kaşıkla oyularak çıkan iç kısımlar da doğranarak iç harca ilave edilir. Hazırlanan iç harç kabakların içerisine doldurulur.
Diğer taraftan beşamel sos hazırlanır. Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınarak kavrulur. Üzerine süt ilave edildikten sonra tuz, karabiber ve muskat konulduktans onar karıştırılarak pişirilir. Tepsiye dizilen kabakların üzerine hazırlanan beşamel sos şanti torbası yardımı ile sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 dercede pişirlir. Arzuya göre domates sos ile servis yapılır.

Alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı