22 Mart 2009 20:21 | |
YapraK | Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav Malzemeler: 1 kg. kuzu kuşbaşı et. ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri pişirin. 400 gr. pirinç 100 gr. tereyağı 2 parça damla sakızı. dövülmüş toz halinde yarım çay kaşığı tarçın 1 de olabilir isteğe göre 1 kg. soğan Yapılışı: Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın.bir tülbentte suyunu sıkın..elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın..eti yıkayıp süzün..pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün..etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun..üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın..en üstünü yine pirinçle kaplayın..tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin..demlendirip servis edin. Alıntı. |