22 Mart 2009 21:09 | |
YapraK | Karnabahar Püreli Izgara Köfte Karnabahar Püreli Izgara Köfte Malzemeler: Püresi için: 1 adet karnabahar 1 çorba k. tereyağı 50 gr. kaşar peyniri 1 su b. süt 1 tutam dereotu tuz Köftesi için: 400 gr. kıyma 1 soğan 1 yumurta 1 tutam maydanoz kurutulmuş ekmek 100 gr. kaşar peyniri tuz, karabiber Hazırlanışı: Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın. Kıvamını kurutulmuş ekmek ile ayarlayın. Minik olarak küp doğranmış kaşar peynirini de ekleyip karıştırın. Hazırladığınız köfteyi ızgarada ya da imkanınıza göre tavada pişirin. Püresi için ise karnabaharları haşlayın. Haşladığınız karnabaharları püre yapın. Üzerine tereyağını ekleyerek kısık ateşte pişmeye alın. Biraz kavrulunca üzerine azar azar sütü ekleyerek püreyi hazırlayın. Kararmasını önlemek için servis yapmadan hemen önce ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın. Yeşil bir bir püre elde etmiş olacaksınız. Hazırladığınız püreyi servis tabağının altına yayın. Izgarada pişirdiğiniz köfteleri püre ile beraber servis yapın. Alıntı. |