IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bostancı Pirzolası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Mart 2009 23:59
YapraK
Bostancı Pirzolası

Bostancı Pirzolası

Malzemeler
500 gr kuzu pirzola
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 soğan
2 domates
2 kabak
1 patlıcan
4 sivri biber
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber


yapılışı
Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. İki çorba kaşığı sıvı yağa kekik ve yenibahar ilave edip karıştırın. Elde ettiğiniz terbiyenin içine pirzolaları yatırın ve pişme anına kadar bekletin. Soğan, domates, patlıcan, kabak ve sivri biberi temizleyip fındık büyüklüğünde doğrayın. Teflon tavaya bir kaşık yağ koyup hızlı ateşte iyice kızdırın ve içine kabakları atıp sote yaparak biraz kızartın. Yarı pişen kabakları bir fırın tepsisine koyun. Patlıcanları da aynı şekilde yarı pişirip tepsiye koyun. Tekrar teflon tavaya yağ koyup soğan pembeleşene kadar kavurun ve içine sivri biber ekleyin. Biraz da biberle sote ederek beş dakika kavurup tepsideki diğer pişen malzemelere katın. Pişen karışıma çiğ domates, tuz, toz biber ve kekik katıp karıştırın. Terbiyelenmiş etleri tepsideki malzemelerin içine yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına vererek 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı