IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çerezli Tart Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Mart 2009 04:33
YapraK
Çerezli Tart

Çerezli Tart



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
Hamur
1 yumurta
75 g margarin
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı bal
2,5 su bardağı yulaf ezmesi
2-3 yemek kaşığı un
1 paket Kabartma Tozu
Çerezli karışım:
1,5 çay bardağı bal
50 g margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru erik (ikiye kesilmiş)
10 adet kuru kayısı (küçük parçalar halinde kesilmiş)
8 adet kuru incir (küçük parçalar halinde kesilmiş)
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı yaprak badem
1,5 çay bardağı fındık kırığı

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, margarin, şekerli vanilin, bal, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpın. 25x30 cm ölçülerindeki yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile yayın.

Çerezli karışım: Bal, margarin ve şekerli vanilini bir tencerede tamamen çözülünceye kadar karıştırarak ısıtın. Ocaktan alıp üzerine erik, kayısı, incir, kuru üzüm, badem ve fındık kırığını ilave edin. İyice karıştırın ve hamurun üzerine yayıp pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Soğutup üstü kapalı 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

Alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı