26 Mart 2009 05:57 | |
YapraK | Zeytinyağlı Şalgam Zeytinyağlı Şalgam [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzeme1 çay bardağı Zeytinyağı 1 kg. şalgam (Soyulmuş, yarım kesilmiş, yassı doğranmış) 1 kg. havuç (Soyulup, yassı doğranmış) 2 adet patates (Soyulup, yassı doğranmış) 1 tatlı kaşığı Un ½ limonun suyu Tuz Su 1 çorba kaşığı şeker 6 adet soğan (Küçük boy, soyulmuş) ½ bağ dereotu Hazırlanışı Soğanları ve sebzeleri yıkayıp, pişireceğiniz tencerenin içine koyun. Yağı, unu, limon suyunu, tuzu, şekeri ve sebzelerin üzerini aşacak kadar suyu ilave edin. Tencerenin üzerine malzemeyi bastıracak şekilde tabak koyup, pişmeye bırakın. 5 dakika kaynadıktan sonra tuzunu kontrol edip, ağır ateşte 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapın. Alıntı. |