12 Nisan 2009 17:55 | |
YapraK | Havuç Yoğurtlaması Havuç Yoğurtlaması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; *1 kg havuç *2 çorba kaşığı zeytinyağı *200-250 gr yoğurt ( arzuya göre artırılıp, azaltılabilir) *2 diş dövülmüş sarmısak *tuz Hazırlanışı; 1.Havuçları yıkayın ve üstünü ince bir şekilde soyun. Soyucu /doğrayıcı aletle boylamasına ince ve uzun şeritler halinde doğrayın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2.Zeytinyağı ve tuz ile birlikte, havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun. 3.Yumuşayan havuçların iyice soğumasını bekleyin. 4.Sarmısakları yoğurt ile birlikte çırpın ve soğuyan havuçlara katarak karıştırın. 5.Servis tabağına alacağınız havuç yoğurtlamasını, ince doğranmış maydonoz ile süsleyerek servis yapın. Alıntı. |