IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Ananaslı Alt-Üst Keki Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Nisan 2009 18:45
KraLiSHE
Ananaslı Alt-Üst Keki

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

1/3 Su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
5-6 Dilim konserve ananas
5-6 Adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı vanilya
Bir buçuk su bardağından biraz fazla un
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz



Hazırlanışı
Tereyağını erittikten sonra üzerine yarım su bardağı tozşekeri katın vr 25 santim çapındaki yuvarlak bir kalıbın dibine yayın.
Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın.
Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
Kek hamuru için çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın.
Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı ekleyin.
Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin.
Çırpma kabındaki karışıma biraz un ve biraz süt ekleyip, karıştırın.
Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın.
Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
Hazırladığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı