28 Eylül 2009 02:27 | |
YapraK | Hazır Yufkadan Baklava Yapımı Malzemeler: - 1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka - 2 bardak ceviz - 1 bucuk çubuk tereyağı (150gr) Şerbeti için: - 3 bardak seker - 2 bardak su - Yarim limonun suyu Yapılışı: - Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın. - Cevizi makineden geçirin. İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin. - Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin. Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin - üstüne cevizli karışımın yarısını yayın. Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin. En son kalan yufkaları da üstüne kapatın. Böylelikle üç katli olacaktır. - Keskin bir bıçakla baklava seklinde kesin. - Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 350F (175C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin. - Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bayağı bir ılındıktan sonra şerbetini dokun. Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa yumuşar baklavanız. |