28 Eylül 2009 15:53 | |
YapraK | Kabak Graten Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 adet iri kabak 1 adet haşlanmış tavuk göğsü tuz, karabiber Beşamel sos için: 1 buçuk yemek kaşığı margarin ya da tereyağı 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt Yapılışı: Kabakları soyduktan sonra boyuna 2′ye kesip haşlayın. Diğer taraftan beşamel sosunu hazırlayın. Bunun için bir tavaya margarini alıp eritin ve unu ilave edin. Unu yağda biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ilave edip çırpma teli ile çırpın. Bu şekilde koyulaşıp kaynayana kadar pişirin. Kabakların pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edin. Pişmişseler nazik bir şekilde fırın kabına alın. İçlerini yemek kaşığı yardımı ile sandal gibi boşaltın. Boşalttığınız yeri önceden haşlayıp didiklediğiniz ve baharat koyduğunuz tavuk etleri ile doldurun. Tavukların üzerini beşamel sosu ile kapatıp fırına sürün. 160 derecede üzerleri kızarana dek pişirin. |