IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yufkalı Tavuk Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Eylül 2009 16:31
YapraK
Yufkalı Tavuk

Malzemeler

1 adet tavuk
1 paket margarin
4 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı pirinç
5 adet yufka

Yapılışı

Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun.
Etleri parçalara bölün.
Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin.
Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız yufkaları 15 dakika bekletip, üzerini kaplayacak şekilde sıcak tavuk suyu dökün.
Tepsinin ağzını kapatıp, suyunu çekene kadar bekletin.
Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip şeffaflaşıncaya kavurun.
Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle ekleyip, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın.
Takriben 20-25 dakika sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın.
Haşlanmış tavuk parçalarını da, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın.
Sıcak olarak servise sunun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı