IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: El Turşusu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Eylül 2009 16:50
YapraK
El Turşusu

Malzemeler

Nar ekşisi
sarımsak
tuz
kabak,patlıcan,biber(Kırmızı,yeşil)
lahana (yoksa şart değil ama mevsiminde bu malzemeler ile tek başına bile kullanarak kolay turşu hazırlayabilirsiniz)
kuru nane

Yapılışı:

Tüm sebzeler patlıcan güveç formunda doğranarak tuzlu suda haşlanır.Arzu ettiğiniz yumuşaklıkta olunca ocaktan indirili sebzelerin üzerini aşmayacak miktarda suyu kalacak şekilde süzülür.Diğer tarafta hazırlana nane ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi ile oluşan sos haşlanmış sebzeler ile buluşturulur soğuk olarak servis yapılır.

Tavsiyeler

özellikle kısır ve mercimekli köfte gibi bulgur ile hazırlanmış yemeklerin yanında müthiş bir lezzet.Ayrıca bereketli de oluyor ben malzemenin miktarını belirtmeden veriyorum siz kendi göz ve el ayarında hazırlayabilirsiniz çok pratiktir.Çukurova yöresine aittir

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı