25 Aralık 2009 21:39 | |
YapraK | Kaşarlı Mantar Dolması 16 iri mantar 100 gr. jambon 150 gr. yoğurt 50 gr. domatesli, çeşnili veya karabiberli kaşar peyniri 3 yemek kaşığı mayonez 100 gr. havuç 100 gr. kereviz 1 soğan 2 diş sarmısak 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Yapılışı: Mantarların kopardığınız saplarını ince ince kıyın. Yine ince doğranmış kereviz, havuç ve soğanı 2 yemek kaşığı yağda kavurun, tuz karabiber serpin. Daha sonra mantar saplarını, sarmısak, jambon ve kaşarı ekleyin. Mantarlara fırçayla sıvıyağ sürüp içlerine bu karışımı yerleştirin. Sıcak fırında 10-12 dk. pişirin. Yoğurt ve mayonezi karıştırıp tuz, karabiber ve kırmızı biber ilavesiyle mantarların yanında servise sunun. |