26 Aralık 2009 07:21 | |
YapraK | Üzümlü Fırın Kebabı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 300 gram dana nuar 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 kahve fincanı süt 1 yemek kaşığı wochestershire sos (soya sosu, soğan, sarımsak, sirke, mısır şurubu vb. Marketlerden edinilebilir.) 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak 2 adet Defne Yaprağı Kekik karabiber Fırın torbası Hazırlanışı Dana nuar zeytinyağı, süt, wochestershire sos, karabiber taneleri, defne yaprakları ve kekikle en az 3 saat marine edilir. Et marine sosu ile beraber fırın torbasına konulur. Torbanın içine kuş üzümü, fıstık, sarımsak, arpacık soğan ve tereyağı konulduktan sonra ağızı bağlanır. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında bir saatten biraz fazla pişirilir. |