IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Muhallebili Lokum Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Aralık 2009 07:19
YapraK
Muhallebili Lokum Tarifi

Malzemeler:
3 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 poşet krem şanti
1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
2 adet muz
İri dövülmüş fındık veya ceviz
Bolca hindistan cevizi
Damla çikolata


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı:
Sütün içine unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin. İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin. 25 - 40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin. Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin. 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın. Tercihe bağlı olarak krem şantinizi kakaolu da hazırlayabilirsiniz.

Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin. Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3′e - boyuna 4′e kesip, (12 parça) herbir parçanın kenarına muz çubuğu koyup kakaolu için fındık veya ceviz serpiştirdikten sonra damla çikolata ilave edebilirsiniz.Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp, çabuk hareketlerle birkaç kere döndürdükten sonra kağıt muffin (küçük kek) kalıplarına yerleştirerek servise hazırlayabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı