IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kıtır Kadayıflı Muhallebi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Aralık 2009 07:20
YapraK
Kıtır Kadayıflı Muhallebi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sıcak günlerde kolaylıkla yapabileceğiniz sütlü hafif bir tatlı. Ölçüleri yarıya indirip kelepçeli pasta keki kalıbındada bu tatlıyı yapabilirsiniz.

Malzemeler:

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı
1 paket kremşanti veya süt kreması

Kadayıfı için:

250gr. kadayıf
yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık
2-3 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı veya daha az tozşeker

Yapılışı:

Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın.
Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun.
Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın.
Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.
Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.
Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı