27 Aralık 2009 07:23 | |
YapraK | Vanilyalı Soslu Kazandibi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 1 lt. süt 1 su b. toz şeker 1 çorba k. söke un 1 çorba k. nişasta 1 çorba k. pirinç unu 1 paket vanilya 1 yumurta sarısı Kazandibi tabanı için: 4 çorba k. pudra şekeri Hazırlanışı : Tencereye 1 litre sütü alın.Sütün içine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un,nişasta,pirinç unu 1 paket vanilya ve 1 adet yumurta kırın ve sürekli karıştırarak pişirin.Ocağın üzerine yuvarlak bir fıırn tepsisini alın.Fırın tepsisine pudra şekeri serpip bir yandanda 3 yada 4 kepçe muhallebiden alın ve kepçenin tersiyle sürekli karıştırarak fırın tepsisinin heryerini yakın.Daha sonra fıırn tepsisine muhallebiyi dökün. Daha sonra tezgaha ıslak bez serin ve fırın tepsisine alın ve nem verin ve bekletin ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. |