27 Aralık 2009 17:13 | |
YapraK | Cevizli İncir Tatlısı MALZEMELER Kuru incir 15 adet Toz şeker 1,5 su bardağı Su 1,5 su bardağı Ceviz içi 1 kahve fincanı Fındık 1 kahve fincanı Şamfıstık 1 kahve fincanı Kuru üzüm 1 kahve fincanı YAPILIŞI Kuru incirlerin saplarını kesip iyice yıkayın. 1,5 su bardağı suda aynı ölçüde toz şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatın. İncirleri bir Borcam tepsiye yanyana dizin. Ortalarını çukurlaştırıp ceviz, üzüm ve fındık karışımını doldurun. Üzerine önceden hazırladığınız şerbeti gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra taze krema ve nar tanesi ile süsleyip servis yapın. |